5 Tips om je productiviteit te verhogen

Auteur Chantal van Egmond

apr 24, 2023

Als ondernemer is het heel belangrijk dat je je tijd effecient indeelt. Tijd is geld en daarom is het belangrijk om het optimale uit je dag te halen. Hieronder vind je 5 tips om je productiviteit te verhogen. 

  1. Stel doelen en prioriteiten: Het stellen van duidelijke doelen en prioriteiten is essentieel om effectief te zijn en je tijd goed te beheren. Maak een lijst van de taken die je moet voltooien en bepaal de belangrijkste prioriteiten die je zo snel mogelijk moet afronden. Houd je focus op deze taken en richt je aandacht op de belangrijkste doelen.

 

  1. Vermijd afleidingen: Probeer afleidingen te minimaliseren terwijl je aan het werk bent. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat je je e-mails uitschakelt of je telefoon op stil zet. Het is ook nuttig om je werkomgeving te optimaliseren en afleidende elementen te verwijderen.

 

  1. Plan je tijd efficiënt: Plan je tijd efficiënt in om te voorkomen dat je tijd verspilt. Dit betekent dat je je tijd zorgvuldig plant en een schema maakt voor wanneer je bepaalde taken gaat uitvoeren. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om elke taak af te ronden zonder dat je je hoeft te haasten.

 

  1. Neem pauzes: Het nemen van regelmatige pauzes kan je productiviteit verhogen en je concentratie en focus verbeteren. Probeer om de 90 minuten een pauze van 5-10 minuten te nemen om jezelf op te frissen en te ontspannen.

 

  1. Gebruik technologie: Er zijn verschillende productiviteitstools en apps beschikbaar die je kunnen helpen om je productiviteit te verhogen. Dit omvat bijvoorbeeld tools voor time-management, notitie-apps en takenlijsten. Maak gebruik van deze hulpmiddelen om je werkzaamheden te stroomlijnen en productiever te zijn.

Deze 3 productiviteittools kun je gebruiken 

Hieronder vind je drie verschillende productiviteitstools die je kunnen helpen je werkzaamheden te stroomlijnen:

  • Trello: Trello is een populaire tool voor taakbeheer en projectmanagement. Het maakt gebruik van kaarten en borden om taken, deadlines en prioriteiten te organiseren. Het biedt ook de mogelijkheid om taken te delegeren aan teamleden en om samen te werken in real-time.
  • RescueTime: RescueTime is een tool die je helpt bij het bijhouden van hoeveel tijd je aan verschillende taken besteedt. Het kan je inzicht geven in welke activiteiten het meeste tijd in beslag nemen en je helpen je tijd beter te plannen. Het heeft ook de mogelijkheid om afleidingen te blokkeren, zodat je je kunt concentreren op de belangrijkste taken.
  • Focus@Will: Focus@Will is een muziek-app die je kan helpen om je te concentreren tijdens het werken. Het gebruikt wetenschappelijk onderzoek om muziek te selecteren die je productiviteit verhoogt en je focus verbetert. Het heeft ook verschillende opties voor verschillende soorten werk, zodat je de muziek kunt aanpassen aan je taken.

 

Mijn geheim

Wil je alles uit jezelf en je business halen? Dan wil ik ook graag mijn persoonlijke tip met je delen. Het geheim dat mij heeft geholpen om succesvoller te zijn, mij heeft geleerd om beter prioriteiten te stellen, en mijn persoonlijke en zakelijke groei altijd voorop te stellen is het zelfhulpboek Miracle Morning. Het principe Miracle Morning zorgt er voor dat je voor 08:00 's ochtends meer gedaan krijgt. Waardoor je positiever in het leven staat. Een positive mindset is het begin van de rest van je succes. 

Hier vind je een link naar het boek dat voor mij wonderen heeft verricht. 

 

Ben je nog niet uitgelezen? Bekijk dan ook eens mijn vorige blog.

Reacties

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren