Een succesvol leven

Auteur Chantal van Egmond

jan 22, 2023

Hoe zou het zijn om écht succesvol te zijn?

Deze vraag stelde ik mezelf kort geleden. Ik besloot mijn jaardoel te zetten en te kiezen voor een sucesvol leven. Mijn weg naar succes deel ik via blogs en op social media. Daar waar ik voorheen fulltime als coach werkte, geef ik nu de lessen gratis weg via mijn blog.

Een succesvol leven kan een heel abstract ‘iets’ zijn. Ik vertel je graag mijn persoonlijke kijk en visie op een succesvol leven.

 

Wat ik leerde over een succesvol leven

In mijn opleiding tot coach leerde ik dat de mate van succes bepaald wordt door jezelf. Helaas is het zo, dat wij onszelf hebben geprogrammeerd met vaak een bepaalde vorm of mate van succes dat helemaal niet past bij wie we willen zijn, of misschien maakt datgene wat de norm is jou wel helemaal niet gelukkig. Daarom is succesvol zijn iets heel persoonlijks.

 

Zelf had ik jarenlang de overtuiging dat ik niet succesvol was. Dat was niet omdat ik geen goede baan had, een mooie auto reed en een fijne spaarrekening had. Ik had deze overtuiging omdat ik een bepaald beeld van succesvol zijn had dat gecreëerd werd door mijn omgeving of de maatschappij. Toen ik mezelf helemaal stortte op persoonlijke ontwikkeling kwam ik erachter dat ik niet deed wat mij gelukkig maakte en dat het was waardoor ik me niet succesvol voelde. 

Afgelopen december keek ik terug op het afgelopen jaar. Het was een rommelig maar vooral leerzaam jaar. Ik werkte fulltime als Mental Health Coach en zette een online programma op. Zonder veel succes. Ik ben daar nu zeker niet meer treurig om. Sterker nog, het heeft me een super grote les geleerd. Ik mocht leren dat ik helemaal geen coach wil zijn en daarmee mijn creatieve talenten niet meer benut. Ik heb ook geleerd dat ik mijn talenten met elkaar mag combineren. 

 

Mijn weg naar een succesvol leven – De wet van aantrekking

Ik leid een succesvol leven. Ik ben succesvol. Twee ijzersterke affirmaties die zorgen voor een leven vol succes en overvloed. De wet van aantrekking, met andere woorden affirmaties en manifestaties helpen mij te groeien en zorgen ervoor dat ik blijf geloven in mezelf. Dat ik zelfverzekerd mijn leven kan leiden.

 

Hoe creëer je een succesvol leven?

De basis van een succesvol leven is gelukkig zijn. Als je helemaal oké bent met wie je bent en wat je doet, dan kun je bouwen aan jouw droomleven. Niemand leeft zijn droomleven, terwijl hij/zij ongelukkig is met wie hij/zij is toch? Een gelukkig en succesvol leven is voor iedereen weggelegd. Hoe je er moet komen is eigenlijk best eenvoudig.

 

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Wat wil ik bereiken?
  • Wat moet ik doen om daar te komen?

 

Schrijf de antwoorden uit, stel je doelen en maak een to-do list. Vink iedere dag iets af. Op deze manier is een succesvol leven dichterbij dan je denkt. Herhaal deze oefening zo vaak als dat jij het nodig denkt te hebben om de cosistente flow vol te kunnen houden. Blijf in jezelf geloven en zoek desnoods online community's op waar jij je wilt verbinden met andere. Want je struggles delen met andere zorgt ook voor mooie inzihten.

 

Een succesvol leven is niet moeilijk

Een leven vol met succes en overvloed is niet moeilijk, maar het gaat niet vanzelf. Als je bovengenoemde stappen volgt en belangrijker nog, ze volhoudt. Dan geef ik je garantie tot succes. Maar verzwak je, dan is een succesvol leven nog heel ver weg. 

 

Training Succesvol Leven

De sleutel tot succes is altijd consistentie. Volhouden en door blijven gaan is misschien ook wel het moeilijkste in het hele proces naar succes. Het vergt een enorme dosis discipline en doorzettingsvermogen. Gelukkig zijn er veel coaches en trainingen die je hierbij kunnen helpen en je inzicht geven in jouw denkwereld. De manier hoe je in het leven staat en welk verhaal je jezelf verteld is erg belangrijk. Geloof jij in jezelf, dan is dat al een ijzersterk begin. Zelf had ik wel wat handvatten en hulp nodig om mijn mindset te veranderen dus deed ik mee aan verschillende challenges, masterminds en volgde ik een aantal online trainingen. Ik vond deze training. Misschien is dit ook iets voor jou! Zelf heb ik gemerkt dat jezelf aansluiten bij een groep of community enorm kan helpen om gemotiveerd te blijven. Ik hoop dat ik via mijn blog en andere social media accounts ook een groter bereik te krijgen en hier een fijne community van kan maken. Hierbij dus ook even een stukje ongegeneerde zelfpromotie: Volg me ook op TikTok & Instagram (beide) @chantalvanegond

 

Heb je een vaag over dit artikel? Plaats dan een reactie hieronder. Ik benieuwd naar jouw verhaal.

 

Reacties

Voeg een opmerking toe

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden
Annuleren